De Corner van CornerQ: Siza Hoek’s raarste gewoontes, favoriete auto en truc om te relaxen

Siza & Quinn working at Kanarie Club, Amsterdam

Altijd scherp als een mes, initiator van bizar goede ideeën en een werkpaard pur sang. Maak kennis met Siza Hoek. Ze startte haar carrière als PR stagiaire bij Overamstel Uitgevers, ontwikkelde zichzelf tot PR manager bij Typhoon Hospitality en besloot toen het heft in eigen handen te nemen. Een kort vragenvuur om haar beter te leren kennen. Here we go!

Ben je een ochtend- of een avondmens?
Is het een optie dat ik beide ben? Ik kan altijd goed functioneren met weinig slaap. Bij feestjes ben ik altijd degene die de lichten uitdoet en zet dan prima m’n wekker om voor m’n werkdag nog te gaan sporten. Ik geloof dat het een mindset is en de dag beginnen met een lach is het halve werk. Ook al haat Quinn me hier soms voor. 

Als je terugkijkt op de Universiteit-tijd, wat was je lievelingsvak en waarom?
Ik had echt een haat-liefde verhouding met de universiteit. Ik houd van leren, nieuwe dingen ontdekken en zelfs lezen is een van mijn grootste hobby’s. Toch vond ik het bureaucratische aspect – lekker cliché, ik weet het – en het schrijven van mijn thesis niet heel leuk. Een van mijn beste herinneringen is mijn tijd in Leicester, Engeland. Ik heb fantastische mensen ontmoet, kennis gemaakt met het pittigste shotje ter wereld en inspirerende vakken gevolgd. Met een legendarische filmafdeling was de keuze makkelijk: het hele semester filmvakken volgen. Ofwel films en series kijken en daarmee studiepunten verdienen. Wat wil je nog meer?

Vertel ons jouw raarste gewoonte?
Strikvraag! Wat ik normaal vind kan iemand anders gek vinden. Maar zo kan ik sommige stand up comedy shows uit m’n hoofd nadoen en ben ik goed in het switchen tussen verschillende dialecten. Zelfs tijdens een serieus gesprek kan ik ineens overgaan op een Vlaams of boers accent. Daarnaast horen gekke geluiden in mijn repertoire. Oké, misschien wat veel informatie, maar normaal is ook maar saai. Ik zal je aan het lachen maken, pinky promise!

Wat is je droomauto?
Dit is een makkelijke voor mij. Toen ik jong was, droomden mijn klasgenoten van het redden van mensenlevens. Ik niet. Ik droomde van een Mini Cooper. Deze auto is de technische belichaming van plezier. Een kleine glimp van deze auto tovert al een glimlach op m’n gezicht. En de geruchten zijn waar: ik zwaai altijd naar de bestuurder als ik er een zie langsscheuren. Alsof ik al deel ben van de Mini-familie, want die dag gaat er komen!

Het is dinsdag 14:00. Wat bestel je voor drankje?
Wanhopig probeer ik een antwoord te formuleren waar alcohol niet in voorkomt. Ik zou een flat white bestellen. Voor degenen die zich afvragen wat dit is: een fancy term voor een dubbele espresso met een klein beetje melk. Heaven in a cup.

Welk land staat het hoogst op jouw (workation) lijstje en waarom?
Ik zit in het vliegtuig naar Verona terwijl ik dit aan het typen ben. In eerste instantie voor de nodige ontspanning, maar als een startende ondernemer ben ik nooit niet aan het werk. Er zijn superveel landen die ik nog wil zien. Eerste in het rijtje is Mexico in oktober. Ik vind een combinatie van natuur en cultuur altijd erg belangrijk. Ik geef weinig om het strand en ben juist liever de hort op. Ik denk dat ik op het moment uit zou komen op het volgende lijstje – in willekeurige volgorde: Zuid-Afrika, Japan, Patagonia en Indonesië.

Hoe ontspan jij na een dag hard werken?
Ik ben echt een mensenmens, dus bij ontspanning komen andere mensen kijken. Samen met een film of serie op de bank, ergens een wijntje drinken of een hapje eten buiten de deur. Al moet ik zeggen dat ik het de laatste tijd ook lekker vind om mijn hoofd leeg te maken door even niks te doen. Een hot yoga of bodypump sessie doet ook wonderen.

Welke vaardigheid zou je willen beheersen?
Muziek speelt een grote rol in mijn leven. Ik vind het magisch dat iets wat alleen audio betreft kan functioneren als een moodkiller of een partystarter. Van jazzy zondagochtenden tot gepassioneerd zingen onder de douche of janken met slechte break-up liedjes. Daarom is het leren spelen van een instrument, zoals piano of gitaar, een levenslange droom. Het enige probleem is dat ik niet het geduld heb om iedere dag te oefenen. Dus voor nu is een twee-maandelijkse karaokefeestje het hoogst haalbare. Ik laat het muziek maken maar aan anderen over.