De Q van CornerQ: Quinn over Bugles met Garlan, haar ambities en de paradox van vrijheid

Quinn Sibeijn, Co-founder of CornerQ

Geeft nooit op en wint (bijna) altijd. Groot fan van structuur, een sociale communicator en de werkethos van een dinosaurus; sterk en gevaarlijk. Dit is Quinn Sibeijn. Ze begon haar carrière als Project en Campagne Manager bij WUA, kneep er even tussenuit om Centraal-Amerika te ontdekken, ging aan de slag bij Typhoon Hospitality en besloot daarna haar eigen bedrijf (of twee) op te zetten. Deze van oorsprong Brabantse boss lady geeft graag een inkijkje in haar donkerste geheimen.

Wat wilde je later worden toen je klein was?
Fun fact 1: ik vond laatst mijn dagboek bij mijn ouders thuis, dus ik kan een vrij accuraat antwoord geven. Fun fact 2: kennelijk had ik de ambitie om een beroemd actrice of detective te worden. Het lijkt erop dat ik een ander pad heb gekozen. Al moet ik zeggen dat ik nog steeds enorm geïnteresseerd ben in true detective en crime documentaires. Ik weet niet precies waarom het me zo fascineert, maar ik vind het erg intrigerend. Het zou kunnen dat mijn bovenmatige nieuwsgierigheid – resulterend in de behoefte om ieder detail van ieder verhaal te achterhalen – er iets mee te maken heeft. Mocht Siza ervoor openstaan, dan zou ik niet kunnen uitsluiten om ooit een private detective service toe te voegen aan onze diensten. Misschien komen dromen dan toch uit. 

Heb je ergens spijt van?
Nee, eigenlijk niet. Tuurlijk baal ik van dat Sambucashotje als ik wakker word na een vrijdagavond met vrienden, maar als het aankomt op de grotere dingen in het leven niet. Ik ben stiekem best trots op waar ik nu sta en de keuzes die ik heb gemaakt. Ook al was ik er destijds niet zeker van of het de juiste waren. Mijn tussenjaar na het behalen van mijn diploma op de Universiteit, en werken voor WUA en Typhoon Hospitality hebben allemaal bijgedragen aan de start van mijn laatste hoofdstuk: CornerQ. Zonder al te cheesy te klinken: ik geloof dat waar de ene deur dichtgaat een andere deur opent. Tot dusver maakt mijn laatste carrièrestap me erg gelukkig!

Quinn Sibeijn following her dreams

Hoe ziet jouw bucket list top 3 eruit?
Dit gaat veelal over reizen en de wereld ontdekken. Maar ook op professioneel gebied heb ik sinds ik CornerQ ben gestart wat items toegevoegd. Om je mijn huidige top 3 te geven:

1. Een fantastisch bedrijf bouwen met Siza en samenwerken met een topteam tot ik te oud ben.
2. Een ticket boeken naar Noord-Amerika, een camper kopen en rondrijden voor zes maanden – of meer.
3. Een familie starten en een gelukkig leven leiden.

Wat is je lievelingssnack aller tijden?
Flauw! Snacks zijn fantastisch, in alle vormen en maten. Maar oké, laat ik het terugbrengen tot twee van mijn favoriete snack-saus combinaties (want een snack gaat niet zonder saus): Bugles met Garlan en een kaassoufflé met mayonaise of joppiesaus. Voor deze snacks mag je me absoluut wakker maken. Als je welkomstcomité op Schiphol je opwacht met een kaassouflé na een reis van vijf maanden, dan weet je dat de liefde echt is. Bewijs hieronder.

Co-founder Quinn Sibeijn about her personal and business life

Tegen wie kijk je op?
Niet een specifiek persoon (behalve Beyonce’s killer body en energie na het krijgen van meerdere kinderen), maar ik heb veel bewondering voor succesvolle zakenvrouwen en -mannen. Mensen die bizar goede ideeën bedenken, de ballen hebben om ervoor te gaan en het uiteindelijk laten bloeien tot een succesvol bedrijf. Ik ben niet bang om risico’s te nemen, maar het is me al vaker overkomen dat iets me tegenhoudt om de stap te nemen. Toen ik jong was leefde ik altijd met de dag, maar dit is over de jaren heen veranderd in een meer planmatige en doordachte mentaliteit. CornerQ en ons andere label Letterbazen lijken voor mij het antwoord te zijn op het leven van mijn droom als het aankomt op m’n carrière.

Ben je ergens achter gekomen wat je niet had verwacht van het ondernemerschap?
Op de meeste aspecten komen  mijn verwachtingen en de realiteit vrij goed overeen, maar er is een ding wat me wel heeft geraakt: de paradox van vrijheid. Waar eigen baas zijn betekent dat je zelf kunt bepalen waar, wanneer en met wie je werkt, betekent het ook dat het kan leiden tot sociale isolatie en eenzaamheid. Dit is ook één van de redenen dat ik dit avontuur samen met Siza aan wilde gaan. Toen Siza voor langere tijd een interim klus had, was ik aan het zoeken naar manieren om met deze gevoelens om te gaan. Uiteindelijk heb ik in april 2019 CornerQommunity geïntroduceerd: een initiatief om gelijkgestemde freelancers in mijn netwerk te verbinden en zo nu en dan samen te komen op een inspirerende locatie. Ook ben ik een kantoorplek gaan huren bij Reptoir. Grab life by the balls, toch?

Working together with freelancers at the CornerQommunity event

Wat zou je eerder opgeven: WiFi of alcohol?
Om eerlijk te zijn zou ik het niet erg vinden om meer offline te zijn. Ik ben laatst op een digital detox uitstapje naar Groningen geweest om een weekend zonder telefoon en internet te ervaren. Ik moet toegeven dat dit erg goed beviel en dat het de perfecte manier was om te resetten. Aan de andere kant zou mijn werk zonder WiFi redelijk lastig zijn. Of mag ik mijn hotspot gebruiken? Enfin, over alcohol. Ik geniet erg van mijn weekenden met vrienden en wat drankjes. Een goed glas wijn na een week hard werken is goud. WiFi dus! Ik zoek wel een manier om het te laten werken.

Last but not least. Heb je tips voor mensen die hun eigen bedrijf willen beginnen?
Wat vind je echt belangrijk in het leven en hoe zou de ultieme situatie eruit zien als het aankomt op je carrière en de balans tussen werk en privé? Als je het idee hebt dat je nu niet tot je recht komt, een fantastisch idee hebt of gewoon de ambitie hebt om eigen baas te zijn; durf de stap te nemen! Je hoeft geen ondernemer pur sang te zijn, de juiste mindset doet wonderen. Bereid je voor op het onverwachte, kies het juiste moment en ben vooral niet onzeker of bang. Als het niet het juiste pad blijkt te zijn is dat niet het einde van de wereld. Oh en een extra tip: zoek een fantastische partner. Als ik terugkijk naar het eerste jaar van CornerQ was het absolute hoogtepunt dat ik een geweldige compagnon had. Iemand die je advies geeft als je vastloopt, die je ideeën naar het volgende level brengt en die de leuke en minder leuke momenten met je deelt.